In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Menselijke mest kan de planeet redden

Je stoelgang kan de wereld redden !

Ieder van ons spoelt dagelijks, afhankelijk van de olieprijs, niets vermoedend voor 1,5 euro tot 7 euro bodemverbeteraars door het toilet. Het zou een leuke bijverdienste kunnen zijn.
In Azië waren de grote en kleine boodschap 4000 jaar lang belangrijke handelswaar.
De Chinezen konden door het gebruik van menselijke mest in de landbouw een grote bevolking voeden zonder hun rivieren te vervuilen, terwijl de steden in het Middeleeuwse Europa veranderden in open riolen.

Eind negentiende eeuw werden ook bij ons systemen in gebruik genomen die gericht waren op de verzameling en het hergebruik van menselijke mest, maar ze raakten in de vergetelheid door de opmars van het spoeltoilet.
Doorspoelen is makkelijk, maar het berooft landbouwgronden van essentiële voedingsstoffen en maakt de voedselvoorziening sterk afhankelijk van (steeds duurder wordende) fossiele brandstoffen.
Lees het hele artikel en bekijk even onderstaande Video over Humanure.

Humanure can safe the environement

composttoilet --- droog toilet --- ziya droogtoilet --- biocom --- nonolet --- twaalf ambachten --- separett --- nowato --- envirolet --- sawi biocom --- biolan --- clivus multrum --- scheidend toilet --- komposttoilette